Griep-covidvaccinatie

 

Covid-vaccin:

Wanneer u tot één van de prioritaire doelgroepen behoort voor de covid vaccinatie is het aan te raden om u te laten vaccineren om voldoende beschermt te zijn tegen effecten van de ziekte.

Voor het covid vaccin moet u niets betalen. Dit wordt gratis door de overheid beschikbaar gesteld.

Gezien de beperkte houdbaarheid van het covidvaccin is het voor ons heel belangrijk om te weten hoeveel patiënten er komen. Om die reden kunnen we dus geen covidvaccinaties tijdens de reguliere raadpleging toedienen maar alleen tijdens de voorziene vaccinatiemomenten.

Griepvaccin:

Het covid-en griepvaccin mogen samen toegediend worden. Dit is veilig. Wilt u het toch apart laten toedienen, hou er dan wel rekening mee dat u er best minimum 14 dagen tussen laat.

Het griepvaccin moet u wel eerst bij de apotheek afhalen, thuis in de koelkast bewaren en meenemen naar de praktijk op uw vaccinatieafspraak. Hiervoor heeft u geen voorschrift meer nodig. Behoort u tot de prioritaire doelgroep, dan wordt uw griepvaccin gedeeltelijk terugbetaald en betaalt u zelf 4.08 EUR of 2,45 EUR bij een verhoogde tegemoetkoming. Vraag aan de apotheek een bewijs van betaling om in de dienen bij uw ziekenfonds. Bij sommige ziekenfondsen ontvangt u nog een extra tegemoetkoming.

OPGELET: Indien u de dag van de afspraak één van volgende symptomen(koorts, hoesten en/of ademhalingsmoeilijkheden, spierpijn, keelpijn of hoofdpijn, vermoeidheid, geur-en smaakverlies, verkoudheid, diarree) zou hebben, kan u best uw vaccinatie uitstellen en even contact nemen met de praktijk voor een nieuwe afspraak.

Hoe plan ik een afspraak in?

Elke werkdag tussen 08.00u en 11.00u kan u telefonisch een afspraak laten registeren.

Als u nog vragen zou hebben over de griep-of covid vaccinatie, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om u te ondersteunen bij het nemen van de beste beslissing voor uw gezondheid.

2024-02-28T12:17:54+00:00 20 september, 2023|